Refugee Blues

 

Refugee Blues

Trishtim refugjati

 

by STEPHAN BOOKAS, TRISTAN DAWS

 

Set to the verses of W.H. Auden’s 1939 poem, “Refugee Blues” charts a day in ‘the jungle’, the refugee camp outside Calais. More intimate and unlike much of what has been seen in the mass media, this documentary poem counterpoints the camp’s harsh reality of frequent clashes with the French riot police with its inhabitants’ longing for a better future

Bazuar në poezinë e vitit 1939 të W.H Audenit,  “Trishtim refugjati” flet për një ditë në “xhungël”, kampin e refugjatëve  në periferi të Kalaisit. Duke e parë nga afër dhe më ndryshe nga se është parë nga media, ky dokumentar i bazuar në një poezi vendos në sfond realitetin e ashpër të përplasjeve të vazhdueshme të policisë franceze me banorët e kampit që kërkojnë të ardhme më të mirë.

 

2016 | UK | 6’

 

Festival Events

 

Festival Guests