Di Là

 

Di Là

Atje tej

 

by GIULIO TONINCELLI, ERMINANDO ALIAJ

 

The subject of the movie is Erminando’s story, professional photographer and professor at the Fashion Academy in Milan. Erminando grew up in Brescia, Northern Italy, but he is Albanian. He migrated to Italy with his mother in 1993. Aſter more than 20 years, Erminando decides to have a journey back to Albania. Once there, lost memories and feelings come back to him, and, aſter decades, he remembers that night of a cold November when his mother bravely decided to change the course of their lives.

Kjo është historia  e Erminandos, fotograf profesionist, profesor në Akademinë e Modës, Milano. Shqiptari u rrit në Breshia me nënën e tij. Pas më shumë se 20 vitesh, Erminando vendos të bëjë një udhëtim për  t’u kthyer në Shqipëri. Kujtimet dhe ndjenjat e harruara dikur tashmë rikthehen tek ai dhe, pas dekadash, ai kujton atë natë  nëntori  të ſtohtë, kur nëna e tij me guxim vendosi të ndryshojë rrjedhën e jetës së tyre.

 

2015 | Italy | 8’

 

Festival Events

 

Festival Guests