Chickpeas with Sugar

 

Chickpeas with Sugar

Qiqra me sheqer

 

by ANTONIO AGUILAR

 

February 7, 1937. The entrance of nationalist troops in Málaga is imminent. A woman and her four daughters are preparing for a long way on foot to look for her husband. Surviving each day becomes the main objective. Almería is more than 200 kilometers and fatigue, hunger and bombs become their companions.

7 shkurt 1937. Hyrja e trupave nacionaliste në Malaga është e shpejtë. Një grua dhe katër vajzat e saj po përgatiten për të përshkruar një rrugë të gjatë në këmbë për të kërkuar të shoqin. Mbijetesa u bë objektivi kryesor. Almeria është mbi 200 km larg  dhe lodhja, ura e bombat u bënë shoqëruesit e tyre.Pepa, njëra prej vajzave të atij vargani vdekjeje do të bëhet protagonistja

e kësaj historie të vërtetë.

 

2015 | Spain | 10’

 

Festival Events

 

Festival Guests