Special Screening


ZËRI I TRUPIT
PDF Print E-mail

Italia merr pjesë në edicionin e '11-të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Tiranë me regjizorin Luca Vullo dhe filmin e tij të fundit ZËRI I TRUPIT (2011): Një mbret i huaj i panjohur nga një e kaluar e panjohur dëshiron të verifikojë vetë atë që ka dëgjuar për aftësinë e sicilianëve për të komunikuar përmes gjesteve dhe lëvizjeve të trupit. Duke marrë shkak nga një legjendë e marrë nga shkrimet eGiuseppe Pitrè, Zëri i trupit është një dokument dramë zbavitëse që e fut shikuesin në një udhëtim në kufi midis fantazisë dhe realitetit, në zbulimi të një prej veçorive më origjinale të popullit sicilian. E shoqërojnë shikuesin në këtë udhëtim sicilianë me emër në botën e spektaklit si Pippo Baudo, Emma Dante, Lucia Sardo, Salvo La Rosa, Mimmo Cuticchios. Made in Sicily është edhe kolona zanore e cila përbëhet nga këngë të grupeve lokale: Agricantus, Tinturia, Ipercussonici.

Read more...
 
The wedding banquet
PDF Print E-mail

Director: Nicolas Daenens
Englisht title:  The wedding banquet
Original title:  Xi yan
1993/ USA/ 106’/ Fiction/ Colour

CREDITS
Script:  Ang Lee, Neil Peng;  Photography:  Lin Jong;  Editing: Tim Squyres;    Music: Chosei Funahara;   Sound: Pamela Martin;   Leading actors:  Ya-lei Kuei, Sihung Lung, May Chin,  Winston Chao,  Mitchell Lichtenstein, Dion Birney,  Jeanne Kuo Chang,  Paul Chen, Chung-Wei Chou, Yun Chung, Ho-Mean Fu; Producer:  Ted Hope

SYNOPSIS
To satisfy his nagging parents, a gay landlord and a female tenant agree to a marriage of convenience, but his parents arrive to visit and things get out of hand.

Read more...
 
The grocer
PDF Print E-mail

Director: Dimitris Koutsiabasakos   
Englisht title: The grocer
Original title:  O manavis
2013/ Greece/ 82’/ Documentary/ Colour

CREDITS

Script: Dimitris Koutsiabasakos;  Photography:   Haris Farros; Editing: Apostolis Agrogiannis;  Sound: Vangelis Fampas, Leading actors:   Kostas Anastasiou, Nikos Anastasiou, Sofia Anastasiou, Thymios Anastasiou;  Producer:  KinoLab Productions

SYNOPSIS
Nikos Anastasiou, a greek travelling grocer has been making the same itinerary with his wife Sophia since 1980. Once a week, all year long, starting from Trikala city they visit the abandoned villages of the SW Pindos mountains, a 75 kilometers drive.In the past few years, their two sons, Kostas and Thimios help them. The documentary follows their trip during the four seasons of the year.

Read more...
 
Walkabout
PDF Print E-mail

Director: Nicolas Roeg
Englisht title:  Walkabout
Original title:  Walkabout
1971/ UK/ 35mm/ 100’/ Fiction/ Colour

CREDITS
Script: Edward Bond, James Vance Marshall; Photography: Nicolas Roeg; Editing: Antony Gibbs, Alan Pattillo;  Music: John Barry; Leading actors:  Jenny Agutter,  Luc Roeg,  David Gulpilil,  John Meillon, Robert McDarra, Peter Carver,  John Illingsworth,  Hilary Bamberger, Barry Donnelly, Noeline Brown, Carlo Manchini;  Producer:  Si Litvinoff 

SYNOPSIS
Two young children are stranded in the Australian outback and are forced to cope on their own. They meet an Aborigine on "walkabout": a ritualistic separation from his tribe.

Read more...
 
Performance
PDF Print E-mail

Director: Donald Cammell & Nicolas Roeg
Englisht title: Performance
Original title:  Performance
1970/ UK/ 105’/ Fiction/ Colour

CREDITS

Script:   Donald Cammell; Photography:  Nicolas Roeg;  Editing:  Antony Gibbs, Brian Smedley-Aston; Music: Jack Nitzsche; Leading actors:   James Fox,  Mick Jagger,  Anita Pallenberg, Michèle Breton, Ann Sidney, John Bindon, Stanley Meadows, Allan Cuthbertson,  Anthony Morton,  Johnny Shannon, Anthony Valentine,  Kenneth Colley, John Sterland,  Laraine Wickens; Producer: Sanford Lieberson

SYNOPSIS
Chas, a violent and psychotic East London gangster needs a place to lie low after a hit that should never have been carried out. He finds the perfect cover in the form of guest house run by the mysterious Mr. Turner, a one-time rock superstar, who is looking for the right spark to rekindle his faded talent.

Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 2

Festival Events

 

Festival Guests