TIFF NEWS
AWARDS 15th edition TIFF 2017 »   FEATURE JURY composed by Denis Côté (Canada) and Dritan Huqi (Albania) awards:   BEST FEATURE FILM   BEST FEATURE FILM Glory by Kristina Grozeva, Petar Valchanov | 2016 | Bulgaria, Greece | 97'   A movie that speaks to every time, place, and society – with an extraordinary development of a simple plot, which we live every day. A movie that carries a powerful message, but also a work of art with emotional and aesthetical values.   Një film që i flet çdo kohe, çdo vendi dhe çd... SHORT DOCUMENTARY FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) »   1,4 Sextillion Litre Doro Götz Germany 2017 8 Days of Parlor Zoe Phylactidou Cyprus 2016 Born of Stone Emilio Bellu Italy, Czechia 2016 Dragon Circle Gertrud Schulte Westenberg Germany 2016 Evripidou 14 Michael Demetrius Greece 2016 Golden Hour Claudia Vogt Germany 2017 Happy Happy Baby Jan Soldat Germany 2017 In Search of the Land Without Evil Anna Azevedo Brazil 2017 Jungle Colia Vranici France 2016 ... DOCUMENTARY Mid-length - TIFF 2017 (15'th edition) »   Everybody Knows... Elizabeth Murray Kristi Zea USA 2016 Imma Pasquale Marino Italy 2017 On the Edge of Life Yaser Kassab Syria 2017 Prohibited Visit Nikos Theodosiou Greece 2017 Saint Lazarus's Miracle Nicolas Muñoz Avia Spain 2016 Valentina Maximilian Feldmann Germany 2016 VIDEO ART - TIFF 2017 (15'th edition) »   Brutes Are Afraid of Silence Étienne Boulanger Canada 2016 Ex Terrat Reinhold Bidner Austria, France 2016 Final Gathering Alain Escalle France 2017 Finish Saeed Naghavian Iran 2017 Genesis Abtin Mozafari Iran 2017 Hey You! Tessa Garland UK 2016 Hiwa Jacqueline Lentzou Greece 2016 Hysteria Maurice Kelliher UK, Ireland 2016 Label Amir Lashkari Iran 2017 Lying Women Deborah Kelly Australia 2017 mo... STUDENT International - TIFF 2017 (15'th edition) »   Beer & Calippo Paul Ploberger Austria 2017 Best of Everything, Always Alexios Koukias-Pantelis UK 2017 Boundary Bartosz Brzeziński Poland 2016 Buoyancy Simon Valentin Denmark 2017 Casting Katarzyna Iskra Poland 2017 Digital Immigrants Dennis Stauffer, Norbert Kottmann Switzerland 2016 Donkey Xote Ottó Bánovits Hungary, Sweden 2016 Eat me! Ilina Perianova Bulgaria 2016 Empathy (a digital love letter) ... IN ALBANIAN - TIFF 2017 (15'th edition) »   A Long Way Home Ibër Deari Macedonia 2017 A True Story Viron Roboci Albania 2017 Conversation on Life Agim Abdula Macedonia 2016 Heaven Has Been Fooled Odeta Çunaj Albania 2016 Home More Raça Kosova 2016 Kaini Shaqir Veseli Albania 2017 Lord of the House Daniëlle Bremer Kosova 2017 Reverse Antipode Oltsen Gripshi Albania 2017 The Eagles Sokol Reka Belgium 2017 The Junction Xhelal Haliti Kosova 2... DOCUMENTARY Full-length - TIFF 2017 (15'th edition) »   69 Minutes of 86 Days Egil Haskjold Larsen Norway 2017 Blood and the Moon Tommaso Cotronei Italy, Yemen 2017 Jeffrey Yanillys Perez Dominican Republic, France 2017 Mr. Gay Syria Ayse Toprak Turkey 2017 Siberian Love Olga Delane Germany 2016 The Charro of Toluquilla José Villalobos Romero Mexico 2016 Tonino Daniele Ceccarini, Mario Molinari Italy 2017 SHORT ANIMATED FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) »   Aiport Michaela Müller Switzerland 2017 And the Moon Stands Still Yulia Ruditskaya Belarus 2017 Bystander Sheyda Kashi Iran 2017 Chill and Shivering Kwok Wai Chung Philip Hong Kong 2016 Confined Nico Bonomolo Italy 2016 Framed Marco Jemolo Italy 2017 In Exile Alexander Kurilov Moldova 2016 Light Sight Seyed M. Tabatabaei Iran 2016 Manivald Chintis Lundgren Estonia 2017 Nothing Happens Uri & Michel... SHORT FICTION FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) » 8 Minutes George Gogichaishvili, David Abramishvili Georgia 2017 A Swedish Classic Måns Berthas Sweden 2017 Animal Bahman & Bahram Ark Iran 2017 Blue in Green Leigh Heiman Pruzanski Israel 2016 Building No.13 Amir Gholami Iran 2016 Burning Slimane Bounia France 2016 Check-list Frédéric Mosbeux Belgium 2017 Everyday Philippe Orreindy France 2017 Fluffy Lee Filipovski Serbia 2016 FU Ilya Aksenov R... FEATURE FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) » A Balkan Noir Dražen Kuljanin Sweden, Montenegro 2017 Beneath the Silence Erez Mizrahi, Sahar Shavit Israel 2016 Black Crow Tayfur Aydin Turkey 2016 Daybreak Gentian Koçi Albania, Greece 2017 Directions Stephan Komandarev Bulgaria, Germany, Macedonia 2017 Glory Kristina Grozeva, Petar Valchanov Bulgaria 2016 Ministry of Love Pavo Marinković Croatia 2016 Mothering Roqiye Tavakoli Iran 2017 Unwanted Edon R...
Thursday, 14 December 2017
Albanian competition jury
Gjergj Kalaja
PDF Print E-mail
(1985)
Filloi studimet per Rusisht-Spanjisht ne fakultetin e Gjuheve te Huaja ne Tirane, per ta nderprere vetem nje vit me vone. Pas nje tentative te shkurter ne Fakultetin e Gazetarise, ai vendosi serish te abandonoi gjithcka per pasionin e tij te hershem, kinemane. Sot Gjergji eshte student i vitit te trete ne akademine e arteve ne Tirane ne degen regji filmi. Filmat e tij, pergjithesisht mbartin nje natyre autobiografike. Gjergji ka realizuar disa filma dhe dokumentare me metrazh te shkurter. Nder keta do te permendim Skica Endrrash (2007), Piano (2007), Tunel (2008), Dokumentari qe u be vete! (2009). Gjergji eshte pjesemarres i rregullt i festivaleve te filmit te shkurter ne rajon dhe Europe.

Gjergj Kalaja (1985) began the University of Foreign Languages, studying Russian and Spanish language, and quiet from the University just one year. Subsequently of another effort at University of Journalism, he decided to abandon his early passion, cinema. Today Gjergj is a student of film direction on the third year, at Fine Arts Academy.  His movie has an autobiography nature. Gjergji has made some documentaries and short movies. Alongside can be mentioned Skica Endrrash (2007), Piano (2007), Tunel
(2008), Dokumentari qe u be vete! (2009). Gjergji is a ordinary participant of national shorts films festivals and Europe.
 
KUSHTRIM BEKTESHI
PDF Print E-mail
Lindur në Kumanovë, 1982
- Diplomuar në vitin 2008 në Fakultetin e Artit Dramatik-Shkup, drejtimi regji teatri, në klasën e prof. Sllobodan Unkovski, me shfaqjen “VOJCEKU” nga Georg Bihner. Regjisor i shfaqjeve:
-“KURTHI I VDEKJES” nga Ira Levin, produksion i SUBCULT, 2009. - “FIGARO SHKURORËZOHET” nga Odon von Horvath, produksion i Teatrit Nacional Maqedonas, 2008.
- “VOJCEKU” nga Georg Bihner, produksion i Teatrit Shqiptar Shkup, 2008.  - “LABIRINTHET E KUJTESËS” nga Avni Halimi, koproduksion në mes Extrem Production dhe Teatri Shqiptar-Shkup, 2007. - “AKUARIUMI” nga Refet Abazi, produksion i Teatrit Shqiptar-Shkup, 2006.
Ass.regjisor në: - Filmin e metrazhit të gjatë “LINDJE-PERËNDIM-LINDJE” me regji nga Gjergj Xhuvani, si ass.regjisor i dyte gjatw periudhws sw xhirimeve në Ohër, Maqedoni, 2008. - Dy episoda në filmin serik “JETA E NJË TOKE” xhiruar në Prishtinë, 2002. Bashkëpuntor në proektin:- “TEATRI I DALLIMIVE-TEATRI INTERKULTUROR” organizuar nga Instituti i Teatrologjisë, Fakulteti i Artit Dramatik-Shkup, 2003/2004.

KUSHTRIM BEKTESHI born in Kumanovë, 1982
He was graduated in 2008 from the Art- Dramatic Faculty of Shkup, in theatre direction in the class of Professor Sllobodan Unkovski, with “VOJCEKU” scream of Georg Bihner.
Screaming director:  -“KURTHI I VDEKJES” from Ira Levin, production of SUBCULT, 2009.
- “FIGARO SHKURORËZOHET” from Odon von Horvath,  Macedonian  National Theatre production , 2008. - “VOJCEKU” from  Georg Bihner, production of Albanian- Shkup Theatre,
2008.  - “LABIRINTHET E KUJTESËS” from Avni Halimi, co-production by Extrem Production and Albanian- Shkup Theatre, 2007.
- “AKUARIUMI” from  Refet Abazi, production of Albanian- Shkup Theatre , 2006. Co-  Director of:  Feature film  “LINDJE-PERËNDIM-LINDJE” directed by  Gjergj Xhuvani, as co-second director during the shooting process in Ohër, Maqedoni, 2008.  -Two episodes of the serial film “JETA E NJË TOKE” shooting in Prishtinë, 2002. Co-collaborator in the project :
- “TEATRI I DALLIMEVE-TEATRI INTERKULTUROR” organized by  Teatrology Institute , Faculty of Dramatic Art -Shkup, 2003/2004.
 
Besnik Bisha
PDF Print E-mail
At 1987  1989  Post Graduated Course for Casting, High Institute of Arts, Tirana. 1978  1982  High Institute of Arts, DRAMA.  Professor near the Movie Department, University of Arts, Tirana;
2005 - 2005  Producer in the Movie House “B&G Film Pro”; 2005 2006 Caster of the movie “Traffic light”; 2004  Producer  caster of the movie “Mao Ce Dun”; 2002  2003  Director of “AlbaFilm” Studio; 2001  Caster in Top Channel TV; 2001  Producer of the movie “Edeni i braktisur”; 1999  Documentary on the evacuation of the Kosovo people “Kosovo 99”; 1998  Producer of the movie “Porta Eva”; 1996  Producer in the Movie House “B&G Film Pro”; 1996  Caster and Producer in the National Center of  Cinema; 1993  1996  Caster of Alba Film Studio; 1981  1993  Ass. Caster of Kino  Studio; 1987  1989  Post Graduated Course for Casting, High Institute of Arts, Tirana. 1978  1982  High Institute of Arts, DRAMA.

Në vitin 1987- 1989 i diplomuar si aktor, në Institutin e Lartë të Arteve , Tiranë.  Në vitet 1978-1982 Instituti i Arteve, Dramë.  Pedagog pranë departamentit të filmit, në Universitetin e Arteve , Tiranë: në vitin 2005-2005 producent në shtëpinë filmografike “B&G Film Pro”; në vitet 2005-2006 drejtor i filmit “Traffic light”; në vitin 2004 producent i filmit “Mao Ce Dun”; Në vitin 2002 2003 drejtor i studios “AlbaFilm”; në vitin 2001 producent në kanalin Top Channel; producent  i filmit Edeni i braktisur”; në vitin 1999 ka bërë një dokumentar për popullin e Kosovës “Kosova 99”; 1998 producent i filmit “Porta Eva”; në vitin 1996 producent në shtëpinë filmografike “B&G Film Pro”;  në vitin 1996 aktor dhe producent në qëndrën kombëtaretë kinemasë.  Në vitin 1993 1996 drejtor i studios Alba Film; në vitet 1981 1993 co-producer i Kino Studio; në vitet 1987 1989 i diplomuar pëe kursin e aktrimit , Instituti i Lartë i Arteve, Tirana.  Në vitet  1978 1982 Instituti i Lartë i Arteve, Dramë
 


Festival Events

 

Festival Guests