TIFF NEWS
AWARDS 15th edition TIFF 2017 »   FEATURE JURY composed by Denis Côté (Canada) and Dritan Huqi (Albania) awards:   BEST FEATURE FILM   BEST FEATURE FILM Glory by Kristina Grozeva, Petar Valchanov | 2016 | Bulgaria, Greece | 97'   A movie that speaks to every time, place, and society – with an extraordinary development of a simple plot, which we live every day. A movie that carries a powerful message, but also a work of art with emotional and aesthetical values.   Një film që i flet çdo kohe, çdo vendi dhe çd... SHORT DOCUMENTARY FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) »   1,4 Sextillion Litre Doro Götz Germany 2017 8 Days of Parlor Zoe Phylactidou Cyprus 2016 Born of Stone Emilio Bellu Italy, Czechia 2016 Dragon Circle Gertrud Schulte Westenberg Germany 2016 Evripidou 14 Michael Demetrius Greece 2016 Golden Hour Claudia Vogt Germany 2017 Happy Happy Baby Jan Soldat Germany 2017 In Search of the Land Without Evil Anna Azevedo Brazil 2017 Jungle Colia Vranici France 2016 ... DOCUMENTARY Mid-length - TIFF 2017 (15'th edition) »   Everybody Knows... Elizabeth Murray Kristi Zea USA 2016 Imma Pasquale Marino Italy 2017 On the Edge of Life Yaser Kassab Syria 2017 Prohibited Visit Nikos Theodosiou Greece 2017 Saint Lazarus's Miracle Nicolas Muñoz Avia Spain 2016 Valentina Maximilian Feldmann Germany 2016 VIDEO ART - TIFF 2017 (15'th edition) »   Brutes Are Afraid of Silence Étienne Boulanger Canada 2016 Ex Terrat Reinhold Bidner Austria, France 2016 Final Gathering Alain Escalle France 2017 Finish Saeed Naghavian Iran 2017 Genesis Abtin Mozafari Iran 2017 Hey You! Tessa Garland UK 2016 Hiwa Jacqueline Lentzou Greece 2016 Hysteria Maurice Kelliher UK, Ireland 2016 Label Amir Lashkari Iran 2017 Lying Women Deborah Kelly Australia 2017 mo... STUDENT International - TIFF 2017 (15'th edition) »   Beer & Calippo Paul Ploberger Austria 2017 Best of Everything, Always Alexios Koukias-Pantelis UK 2017 Boundary Bartosz Brzeziński Poland 2016 Buoyancy Simon Valentin Denmark 2017 Casting Katarzyna Iskra Poland 2017 Digital Immigrants Dennis Stauffer, Norbert Kottmann Switzerland 2016 Donkey Xote Ottó Bánovits Hungary, Sweden 2016 Eat me! Ilina Perianova Bulgaria 2016 Empathy (a digital love letter) ... IN ALBANIAN - TIFF 2017 (15'th edition) »   A Long Way Home Ibër Deari Macedonia 2017 A True Story Viron Roboci Albania 2017 Conversation on Life Agim Abdula Macedonia 2016 Heaven Has Been Fooled Odeta Çunaj Albania 2016 Home More Raça Kosova 2016 Kaini Shaqir Veseli Albania 2017 Lord of the House Daniëlle Bremer Kosova 2017 Reverse Antipode Oltsen Gripshi Albania 2017 The Eagles Sokol Reka Belgium 2017 The Junction Xhelal Haliti Kosova 2... DOCUMENTARY Full-length - TIFF 2017 (15'th edition) »   69 Minutes of 86 Days Egil Haskjold Larsen Norway 2017 Blood and the Moon Tommaso Cotronei Italy, Yemen 2017 Jeffrey Yanillys Perez Dominican Republic, France 2017 Mr. Gay Syria Ayse Toprak Turkey 2017 Siberian Love Olga Delane Germany 2016 The Charro of Toluquilla José Villalobos Romero Mexico 2016 Tonino Daniele Ceccarini, Mario Molinari Italy 2017 SHORT ANIMATED FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) »   Aiport Michaela Müller Switzerland 2017 And the Moon Stands Still Yulia Ruditskaya Belarus 2017 Bystander Sheyda Kashi Iran 2017 Chill and Shivering Kwok Wai Chung Philip Hong Kong 2016 Confined Nico Bonomolo Italy 2016 Framed Marco Jemolo Italy 2017 In Exile Alexander Kurilov Moldova 2016 Light Sight Seyed M. Tabatabaei Iran 2016 Manivald Chintis Lundgren Estonia 2017 Nothing Happens Uri & Michel... SHORT FICTION FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) » 8 Minutes George Gogichaishvili, David Abramishvili Georgia 2017 A Swedish Classic Måns Berthas Sweden 2017 Animal Bahman & Bahram Ark Iran 2017 Blue in Green Leigh Heiman Pruzanski Israel 2016 Building No.13 Amir Gholami Iran 2016 Burning Slimane Bounia France 2016 Check-list Frédéric Mosbeux Belgium 2017 Everyday Philippe Orreindy France 2017 Fluffy Lee Filipovski Serbia 2016 FU Ilya Aksenov R... FEATURE FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) » A Balkan Noir Dražen Kuljanin Sweden, Montenegro 2017 Beneath the Silence Erez Mizrahi, Sahar Shavit Israel 2016 Black Crow Tayfur Aydin Turkey 2016 Daybreak Gentian Koçi Albania, Greece 2017 Directions Stephan Komandarev Bulgaria, Germany, Macedonia 2017 Glory Kristina Grozeva, Petar Valchanov Bulgaria 2016 Ministry of Love Pavo Marinković Croatia 2016 Mothering Roqiye Tavakoli Iran 2017 Unwanted Edon R...
Tuesday, 12 December 2017
International competition jury (FEATURE)
Katriel Schory
PDF Print E-mail

Producer
Executive-Director of The Israel Film Fund
Katriel studied at the New York University Film School and returned to Israel in 1973 to join as the Head of Productions of Kastel Films, Jerusalem, at that time the leading production company in Israel.
In 1983 he was the Associate Producer and Line Producer of the Award winning feature film ”Beyond the Walls", nominated for Best Foreign Film, Academy Awards, the "Oscar", 1985).
In 1984, he formed his own company BELFILMS LTD and produced over 200 films including Award winning Feature Films, Documentaries, T.V Dramas, and International Co-Productions.
In 1999 he accepted the position of the Executive Director of the Israel Film Fund, the main Film Fund in Israel, which supports, encourages and promotes Israeli Feature Films.
He has been engaged in Voluntary Public Activities among them:
•    Chairman of Israel’s Film and Television Producers’ Association;  
•    Member of the National committee for the advancement of Television and Films;
•    Lectured at the Tel Aviv University - Department of Film and  television .

 
Afrim Spahiu
PDF Print E-mail

Ka lindur në Dibër të Madhe, IRJM, më 3 maj 1951. Pas përfundimit të shkollës së mesme në vendlindje,  studioi dhe mori titullin Master i Arteve në Akademinë për Teatër, Film dhe Televizion në Universitetin e Zagrebit,.në ateljenë  e profesor  Nikola Tanhofer.  Gjatë viteve 1970 - 1990,  punoi si kameraman në RTP (Radio Televizioni i Prishtinës),  dhe si drejtor fotografie në Kosovafilm.
Prej 1981 – 1983, ai punoi si bashkpunëtor i jashtëm në Fakultetin e Arteve në Prishtinë, si ligjërues i lëndës së fotografisë në drejtimin e dizajnit grafik.
Gjatë periudhës 1981 – 2013, ai ishte anëtar dhe president  i shumë jurive profesionale në fushën e projekteve komerciale (Show)  arteve vizuale dhe filmit. Ndërsa, gjatë periudhës 2000 -2002 ai punoi si ligjërues i lëndës së  foto-gazetarisë në shkollën e gazetarisë  ‘Faik Konica’.  Prej 2002 - 2005 ai themeloi, ligjëroi  dhe menaxhoi  Institutin për Film dhe Fotografi  ’Gjon Mili’  në Prishtinë. Prej 2007 – 2013 ai punoi si ligjërues i lëndës fotografia analoge-digjitale dhe fotografia e filmit dhe televizionit  në kolegjin AAB në Prishtinë; në Universitetin Shtetëror të Tetovës dhe në kolegjin Evolution në Prishtinë; në Fakultetin e Arteve në Prishtinë;  në Universitetin Ndërkombëtar të Ballkanit në Shkup; IRJM. Që nga viti 1975 e deri më sot, si drejtor fotografie realizoi  mbi 25  filma artistikë e dokumentarë, një numër i të cilëve u vlerësuan dhe u shpërblyen në festivale ndërkombëtare.  Autor dhe redaktor i fotografisë ne 6 monografi  ekskluzive,  katalogë dhe shum  botime nga fusha e bisnesit  , artit dhe  kulturës në përgjithësi.. Puntori profesionale ,prezentime në panele të ndryshme,kurator i disa ekspozitave fotografike të autorëve kosovar, si  dhe i Ekspozitës Ndërkombëtare të Fotografisë Artistike "Gjon Mili",edicioni V,në Galerinë e Arteve Kombëtare, Prishtinë.
Ai poashtu, u prezentua (realizoi)  8  ekspozita vetjake të fotografisë artistike  dhe një numër të madh kolektive.
Për punën  krijuese dhe artistike,nga fusha e fotografisë dhe filmit , ai është shpërblyer me disa çmime kombëtare dhe  ndërkombëtare

 
Ylljet Alicka
PDF Print E-mail

Professional experience: 1974-1983 - Teacher in the village-North Albania; 1983 1991- Expert in Didactics, Publishing House of Schoolbooks; 1992-1997- Director of  International Relations, Ministry of Culture,  1998-2007- Responsible of  Communication-Delegation of the European Commission Tirana; 2007-2013 Ambassador of Albania in France, Monaco, Portugal; Albanian Permanent Delegate UNESCO; Personal representative of  President of the Republic at International Organization of Francophonie (OIF); 2013 - Professor at European University of Tirana. Publications In Albania “Collection of short stories” ONUFRI; “The compromise”, collection of short stories, ONUFRI; “Stone slogans” ,collection of short stories, Publishing House Albimazh;  "A story with internationals", Novel, OMSCA Publishing house; “A time for kisses”,  short stories“Toena” Publishinghouse Abroad  «Les slogans de pierre », CLIMATES Publishing House, Montpellier ;  “Kompromis”, POGRANICZE Publishing House, Poland;  “I compagni di pietra” Casa editiricce GUARALDI, Italy; “Balkan blood, Balkan beauty”, Northwestern University Press; “Les slogans de pierre” réédition, Edition Pyramidion, Paris ; « Les étrangères » novel, Edition Pyramidion+Edition Chapitre 12, Paris ; « La sloganoj el stonoj » Esperanto, Shtepia botuese Swidnik. Scripts and scenarios : Author of the screenplay "Slogans " French Albanian film, based on the book “Stone slogans”-Aliçka, 2001.The film was selected in the Film Festival of Cannes 2001, Prize of youth critic, Golden prize in the International Festival of Tokyo, 2001…..; Author of the screenplay “The prayer of love” French-Italian-Albanian film based on the book “Compromise”-Aliçka, 2009 National and International prizes: Bronze medal by the International Academy of Lutéce, (literature section) Paris; First Prize, International competition of short stories, TERAMO, Italy;  Second Prize, International competition ARTS ET LETTERS DE FRANCE, Bordeaux ;  “Silver Medal in prose for the 2001”, Albanian Ministry of Culture; “Prix de la Francophonie”, Albanian Ministry of Foreign Affairs ; “First prize of script play”, Albanian Film Festival, Albanian Ministry of Culture;  " Best Novel  of the year 2006 ("A story with internationals"),  "KULT prizes", Tirana; Premio speciale,(“I compagni di pietra”), VII Premio Letterario Nazionale “Libri editi”

 
Dimitris Koutsiabasakos
PDF Print E-mail

Born in 1967 and studied cinema direction and television at V.G.I.K, Moscow.  He has directed for the television and the cinema documentary, serials, short and feature films. His works have been received national and international awards.

 
More Articles...
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 2

Festival Events

 

Festival Guests