TIFF NEWS
AWARDS 15th edition TIFF 2017 »   FEATURE JURY composed by Denis Côté (Canada) and Dritan Huqi (Albania) awards:   BEST FEATURE FILM   BEST FEATURE FILM Glory by Kristina Grozeva, Petar Valchanov | 2016 | Bulgaria, Greece | 97'   A movie that speaks to every time, place, and society – with an extraordinary development of a simple plot, which we live every day. A movie that carries a powerful message, but also a work of art with emotional and aesthetical values.   Një film që i flet çdo kohe, çdo vendi dhe çd... SHORT DOCUMENTARY FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) »   1,4 Sextillion Litre Doro Götz Germany 2017 8 Days of Parlor Zoe Phylactidou Cyprus 2016 Born of Stone Emilio Bellu Italy, Czechia 2016 Dragon Circle Gertrud Schulte Westenberg Germany 2016 Evripidou 14 Michael Demetrius Greece 2016 Golden Hour Claudia Vogt Germany 2017 Happy Happy Baby Jan Soldat Germany 2017 In Search of the Land Without Evil Anna Azevedo Brazil 2017 Jungle Colia Vranici France 2016 ... DOCUMENTARY Mid-length - TIFF 2017 (15'th edition) »   Everybody Knows... Elizabeth Murray Kristi Zea USA 2016 Imma Pasquale Marino Italy 2017 On the Edge of Life Yaser Kassab Syria 2017 Prohibited Visit Nikos Theodosiou Greece 2017 Saint Lazarus's Miracle Nicolas Muñoz Avia Spain 2016 Valentina Maximilian Feldmann Germany 2016 VIDEO ART - TIFF 2017 (15'th edition) »   Brutes Are Afraid of Silence Étienne Boulanger Canada 2016 Ex Terrat Reinhold Bidner Austria, France 2016 Final Gathering Alain Escalle France 2017 Finish Saeed Naghavian Iran 2017 Genesis Abtin Mozafari Iran 2017 Hey You! Tessa Garland UK 2016 Hiwa Jacqueline Lentzou Greece 2016 Hysteria Maurice Kelliher UK, Ireland 2016 Label Amir Lashkari Iran 2017 Lying Women Deborah Kelly Australia 2017 mo... STUDENT International - TIFF 2017 (15'th edition) »   Beer & Calippo Paul Ploberger Austria 2017 Best of Everything, Always Alexios Koukias-Pantelis UK 2017 Boundary Bartosz Brzeziński Poland 2016 Buoyancy Simon Valentin Denmark 2017 Casting Katarzyna Iskra Poland 2017 Digital Immigrants Dennis Stauffer, Norbert Kottmann Switzerland 2016 Donkey Xote Ottó Bánovits Hungary, Sweden 2016 Eat me! Ilina Perianova Bulgaria 2016 Empathy (a digital love letter) ... IN ALBANIAN - TIFF 2017 (15'th edition) »   A Long Way Home Ibër Deari Macedonia 2017 A True Story Viron Roboci Albania 2017 Conversation on Life Agim Abdula Macedonia 2016 Heaven Has Been Fooled Odeta Çunaj Albania 2016 Home More Raça Kosova 2016 Kaini Shaqir Veseli Albania 2017 Lord of the House Daniëlle Bremer Kosova 2017 Reverse Antipode Oltsen Gripshi Albania 2017 The Eagles Sokol Reka Belgium 2017 The Junction Xhelal Haliti Kosova 2... DOCUMENTARY Full-length - TIFF 2017 (15'th edition) »   69 Minutes of 86 Days Egil Haskjold Larsen Norway 2017 Blood and the Moon Tommaso Cotronei Italy, Yemen 2017 Jeffrey Yanillys Perez Dominican Republic, France 2017 Mr. Gay Syria Ayse Toprak Turkey 2017 Siberian Love Olga Delane Germany 2016 The Charro of Toluquilla José Villalobos Romero Mexico 2016 Tonino Daniele Ceccarini, Mario Molinari Italy 2017 SHORT ANIMATED FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) »   Aiport Michaela Müller Switzerland 2017 And the Moon Stands Still Yulia Ruditskaya Belarus 2017 Bystander Sheyda Kashi Iran 2017 Chill and Shivering Kwok Wai Chung Philip Hong Kong 2016 Confined Nico Bonomolo Italy 2016 Framed Marco Jemolo Italy 2017 In Exile Alexander Kurilov Moldova 2016 Light Sight Seyed M. Tabatabaei Iran 2016 Manivald Chintis Lundgren Estonia 2017 Nothing Happens Uri & Michel... SHORT FICTION FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) » 8 Minutes George Gogichaishvili, David Abramishvili Georgia 2017 A Swedish Classic Måns Berthas Sweden 2017 Animal Bahman & Bahram Ark Iran 2017 Blue in Green Leigh Heiman Pruzanski Israel 2016 Building No.13 Amir Gholami Iran 2016 Burning Slimane Bounia France 2016 Check-list Frédéric Mosbeux Belgium 2017 Everyday Philippe Orreindy France 2017 Fluffy Lee Filipovski Serbia 2016 FU Ilya Aksenov R... FEATURE FILMS - TIFF 2017 (15'th edition) » A Balkan Noir Dražen Kuljanin Sweden, Montenegro 2017 Beneath the Silence Erez Mizrahi, Sahar Shavit Israel 2016 Black Crow Tayfur Aydin Turkey 2016 Daybreak Gentian Koçi Albania, Greece 2017 Directions Stephan Komandarev Bulgaria, Germany, Macedonia 2017 Glory Kristina Grozeva, Petar Valchanov Bulgaria 2016 Ministry of Love Pavo Marinković Croatia 2016 Mothering Roqiye Tavakoli Iran 2017 Unwanted Edon R...
Tuesday, 12 December 2017
News 2012
Feature Awards 2012 - Tiff 10'th edition
PDF Print E-mail

 

Tirana International Film Festival
Awards/ Çmimet

The Best Feature Film/ Filmi me i mire
Siberia. Monamour/ Slava Ross/ Russia/ 105’
Motivation/ Motivacioni
A capturing elegy, narrated in the best cinematic tradition of Russian style.
Nje elegji prekese, e treguar  ne traditen me te mire kinematografike te stilit Rus.

The Best Director/ Regjisori me i mire
Srdjan Dragojevic/ The parade/ Serbia/ 115’
Motivation/ Motivacioni
For the ability of the director to treat some serious topics with extreme lightness and irony.
Per aftesine e regjisorit per te trajtuar tema serioze me lehtesi ekstreme dhe ironi

The Best  Screenplay/ Skenari me i mire
Waldemar Krzystek, Krzysztof Kopka/ 80 Million/ Poland/ 105’
Motivation/ Motivacioni
An episode of the recent history of eraser Europe turned in a clear and direct film narrative.
Nje episod i historise se Evropes gome u kthye ne nje film-tregim te qarte dhe te drejteperdrejte.


The Best Cinematography/ Fotografia me e mire
Yury Rayskiy/ Siberia. Monamour/ Russia/ 105’
Motivation/ Motivacioni
A very suggestive usual atmosphere, that bring some additional meaning to this story of loneliness and depression.
Nje atmosfere sugjestive shume e zakonshme, qe i sjell nje kuptim te shtuar kesaj historie vetmie dhe depresioni

The Best Editing “Luc Barnier”/ Montazhi me i mire “Luc Barnier”
Petar Markovic/ The parade/ Serbia/ 115’
Motivation/ Motivacioni
A really good sense of rhythm that keeps the audience prisoner of the story.
Nje sens shume i mire ritmi qe e mban te burgosur audiencen e tregimit.

.

 

Read more...
 
Brochure 2012
PDF Print E-mail

 
Statistika edicioni i 10 i TIFF
PDF Print E-mail

FEATURE (FILMA ME METRAZH TE GJATE) 204 filma


116 filma Feature / 73 filma Documentary / 15 filma Experimental

GJEOGRAFIA 45 shtete

Albania 1 film/ Argentina 4 filma/Austria 4 filma/ Azerbaijan 1 film/Bangladesh 1 film/Belgium 10 filma/ Brazil 5 filma/ Chile 1 film/ Croatia 1 film/Czech Republic 1 film/ Germany 9 filma/ Egypt 1 film/UK 7 filma/ Finland 1 film/France 20 filma/ Greece 13 filma/ Hong Kong 1 film/ Hungary 1 film/India 7 filma/ Iran 6 filma/ Iraq 1 film/ Ireland 3 filma/ Israel 4 filma/ Italy 14 filma/ Japan 1 film/ Latvia 2 filma/ Lebanon 2 filma/ Luxemburg 3 filma/ Mexico 3 filma/ Morocco 2 filma/ Nepal 1 film/ Philippines 1 film/ Poland 2 filma/ Portugal 4 filma/ Russia 5 filma/ Schweiz 3 filma/ Serbia 3 filma/ Slovakia 2 film/ Slovenia 6 filma/Spain 13 filma/ Sweden 1 film/ Taiwan 1 film/Tunisia 1 film/Ukraine 2 filma/ USA 11 filma

FORMATI

HD 116 filma/ 35mm 29 film/ DigitalBeta 5 film/ 16mm super 6 film/ 16mm super 1 film/ Betacam 1 film/ Digital 8 1 film/ Dvcam 5 filma/ DVCPRO 3 filma/ DVD 3 filma/ HDTV 4 filma/ MiniDv 11 filma

PRODHIMI - 2012 138 film / 2011 66 filma


SHORT (FILMA TE SHKURTER) 791 filma


Fiction 457 / Doc 141 filma/ Animation 55 filma / Exp 121 filma/ Other mix formats 17 filma

GJEOGRAFIA 72 shtete

Albanian 18 filma/ Afganistan 1 film/ Algeria 1 film/ Argentina 5 filma/ Australia 3 filma/Austria 5 filma/Azerbaijan 3 filma/ Blegium 19 filma/ Brazil 34 filma/ Bulgaria 7 filma/ Canada 13 film/ Chile 1 filma/ China 1 film/ Columbia 3 filma/ Croatia 3 filma/ Cuba 1 film/ Cyprus 1 film/ Czech Republic 4 filma/Denmark 3 filma/ Germany 49 filma/ Egypt 5 filma/ UK 23 filma/ Estonia 3 filma/ Finland 13 filma/ France 46 filma/ Giorgia 2 filma/ Greece 16 filma/ Hong Kong 4 filma/ Hungary 2 filma/ India 16 filma/ Iran 20 filma/ Iraq 5 filma/ Ireland 6 filma/ Israel 13 filma/ Italy 79 filma/ Japan 2 filma/ Jordan 2 filma/ Kampuchea 1 film/ Kosova 6 filma/ Lebanon 3 filma/ Lithuania 1 film/ Luxembourg 1 film/ Macedonia 1 film/ Mexico 23 filma/ Montenegro 2 filma/ Morocco 1 film/ Netherlands 10 filma/ New Zealand 3 filma/ Norway 3 filma/ Pakistan 1 film/ Palestine 1 film/ Peru 1 film/ Poland 20 filma/ Portugal 25 filma/ Romania 20 film/ Russia 21 filma/ Schweiz 6 filma/ Scotland 3 filma/ Serbia 9 filma/ Singapore 1 filma/ Slovakia 3 filma/ Slovenia 6 filma/ South Africa 1 film/ South Korea 1 film/ Spain 75 filma/ Sweden 8 filma/ Taiwan 4 filma/ Turkey 14 filma/ Ukraine 9 filma/ United Arab Emirates 4 filma/ USA 20 filma/ Zimbabwe 1 film

FORMATI

HD 476 filma/ 16mm 14 filma/ 35mm 50 filma/ Minidv 37 filma/ DVD 76 filma/ Digibeta 15 filma/ Betacam 4 filma/ 16mm Super 24 filma/ 8 mm super 1 film/ Digital 8 1 film/ Dvcam 17 filma/ DVCPRO 3 filma/ HDTV 15 filma/ Super 8 8 filma

PRODHIMI - 2012 526 filma / 2011 242 filma/ 2010 23 filma

 

 
PRESS RELEASE TIFF 2012
PDF Print E-mail

PRESS RELEASE TIFF 2012

TIFF do të hapet mbrëmjen e 23 nëntorit me Programin Special “Reflecting Albania”, program që prej dhjetë vjetësh në festival i kushtohet filmave të prodhuar nga të huajt për Shqipërinë. Do të jetë filmi dokumentar “La Nave Dolce”, bashkëprodhim italo-shqiptar, fitues i çmimit “Francesco Pasinetti”, si filmi më i mirë i prezantuar në Festivalin e fundit në Venecia, që do hapë siparin e TIFF 2012 në Kinema Millennium. Do të jenë prezent në premierën ballkanike të këtij filmi regjisori Daniele Vicari, skenaristja Antonella Gaetta dhe Kledi Kadiu, dëshmitar okular në udhëtimin e anijes me sheqer.

Konkurrimi në TIFF do të fillojë në 24 nëntor në Imperial Cinemas-Sheraton me kategorinë e FILMAVE ME METRAZH TË GJATË deri në datë 27 nëntor, ditë kur do të shpallen fituesit në këtë kategori me 8 filma. Juria ndërkombëtare që do të vlerësojë filmat e kësaj kategorie përbëhet nga: Vladimir Blazevski, regjisor (Maqedoni), fitues i TIFF 2011 me filmin “Punk’s Not Dead”; Marian Tutui, murator e filmologjist në Cinematekën e Rumanisë; Massimo Forleo, Drejtor Artistik në RAI.

Në datën 28 nëntor është vendosur të projektojmë vetëm FILMAT NË SHQIP, që bëjnë pjesë në këtë kategori prej 25 filmash dhe fituesit do shpallen në mbrëmjen e 28 nëntorit nga një juri e përbërë nga: Robert Aliaj Dragot, artist: Koloreto Cukali, skenarist; Kast Hasa, regjisor, fitues i kësaj kategorie në TIFF 2011.

Gjithashtu në kuadrin e festës kombëtare të Pavarësisë kemi menduar të shfaqim për herë të parë për publikun, filmin rumun të vitit 1929 “Hajducii”, ku protagonist kryesor është artisti i njohur Kristaq Antoniu. Ky projeksion special do të mundësohet në bashkëpunim me Arkivin Qëndror Shtetëror të Filmit dhe do shfaqet në sallën e AQSHF-së.

Festivali do të vazhdojë me konkurrimin në kategorinë e FILMAVE TË SHKURTËR me 53 filma në këtë kategori deri në datën 2 dhjetor kur do të shpallen fituesit dhe do të mbyllet TIFF 2012. Kjo juri përbëhet nga Blerta Zeqiri, regjisore (Kosovë), fituese në Sundance dhe Sarajevo Film Festival; Elektra Venaki, studiuese dhe lektore (Greqi); Stefania Casini, regjisore (Itali).

Në kuadrin e Programit Special dhe të 100 vjetorit të lindjes së Michelangelo Antonioni do të kemi tre shfaqje filmash të regjisorit të madh Italian shoqëruar me një film dokumentar të bashkëshortes së tij, Enrica Antonioni, e cila do të jetë prezente në Tiranë së bashku me producentin e Antonionit, Amedeo Pagani.

Read more...
 
FEATURE COMPETITION
PDF Print E-mail
1. 80 MILLION / Waldemar Krzystek / Poland / 105’
2. BUSINESS AS USUAL / Valentyn Vasyanovych / Ukraine / 88’
3. MY DESTINY / Peter Marcias / Italy / 80’
4. PARADISE / Panagiotis Fafoutis / Greece/ 105’
5. SIBERIA. MONAMOUR / Slava Ross / Russia / Fiction / 105’
6. SMALL CREATURES / Martin Wallace / UK / 91’
7. THE PARADE / Srdjan Dragojevic / Serbia / 115’
8. VENDETTA / Miroslav Ondrus / Czech Republic / 93’
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 5

Festival Events

 

Festival Guests