TIFF NEWS
AWARDS 16th edition TIFF 2018 »   INTERNATIONAL FEATURE COMPETITION The jury composed by: Andrea Wink (Germany), Besnik Krapi (Kosovo), Marija Perovic (Montenegro) GOLDEN OWL - BEST FEATURE FILM Irina by Nadejda Koseva | Bulgaria | 2018 A strong story about surviving in unpleasant surrounding through female character that shows how we can forgive and find the hope at the end. Një historie të fuqishme mbi mbijetesën në një mjedis të pakënaqshëm përmes një personazhi femër, e cila tregon si mund të ... Newsletter 2018 »   Tirana International Film Festival is the most important cinematographic event that takes place in Albania. Not only because is the oldest and most experienced but also for the highest number of applications, selective films’ capability, the rich program, fascinating discoveries and premieres of the most important cinematic films’ market today in the world. For all mentioned reasons, Tirana International Film Festival after applying was qualified as Festival from  the  Academy of Art an... Programme 2018 » Competition: 1. FEATURE INTERNATIONAL COMPETITION (Feature - EYE on TIFF) 2. SHORT INTERNATIONAL COMPETITION (Live Action - Animation - Student - Video Art & Experimental) 3. DOCUMENTARY INTERNATIONAL COMPETITION (Feature - Mid - Short Lengths) 4. BALKAN COMPETITION (Feature - Short) 5. IN ALBANIAN COMPETITION Non Competition: 1. SPECIAL SCREENINGs 2. FOCUS ( For Another Dream May '68 - Oscar® Nominated Short films 2018 - OIPLA Animation Poland 2018 - IVAN ARGOTE Video Art) 3. PAN... Festival description » GENERAL INFORMATION Tirana International Film Festival, which is implemented by the Tirana Film Institute,  is the biggest and the oldest Film Festival in Albania, placed in the capital city Tirana. The Festival was created in 2003 (it was the first film festival after 1 decade of gap from the official state film festival organized during the communism regime until 1990). The Festival is internationally recognized and screens every year more than 200 movies of all genres (feature, short, fictio...
Monday, 19 November 2018
ARBER ZAIMI
PDF Print E-mail

 

Është aktivist i Lëvizjes Vetëvendosje dhe aktualisht është angazhuar në Prishtinë, si Këshilltar Politik i Kryetarit të këtij subjekti. Në të shkuarën ka qenë aktivist i shoqërisë civile në Tiranë, ku ka qenë një ndër themeluesit e blogut radikal Saktivistaî dhe Institutit Antonio Gramshi. Më parë ai ka punuar si Makroeditor pranë Gazetës Shekulli, si Drejtues Projektesh në Lëvizjen Mjaft, ndërsa ka patur bashkëpunime të rregullta si publicist me Revistën Klan, Revistën Shenja, Gazetën Shqip, Respublica etj. Ai ka studiuar shkenca politike dhe filozofi, dhe shkruan e përkthen prozë, poezi apo teori (eseistikÎ).

 

Festival Events

 

Festival Guests