Xhela

 

Xhela

Vangjel Koja

 

by REDI MAZI

 

Xhela is the nickname of Vangjel Koja the historical coach of the men’s volleyball team Dinamo. Xhela coached Dinamo from its creation until 1990 and also the men’s national volleyball team for many other years. Xhela is presented through the memories of his former colleagues and athletes who bring a description of his passionate life and work to the glory.

Xhela, siç e thërrisnin dhe vazhdojnë ta thërrasin ende, është psudonimi i trajnerit historik të skuadrës së volejbollit për meshkuj të Dinamos , Vangjel Koja, nga krijimi i saj deri në vitin 1990,   dhe njëkohësisht për shumë vite trajner i kombëtares së volejbollit për meshkuj. Xhela vjen në një përshkrim të punës dhe jetës së tij nëpërmjet ish sportistëve dhe kolegëve të tij të brezave të ndryshëm.

 

2014 | Albania | 52’

 

Festival Events

 

Festival Guests